sábado, 9 de octubre de 2021

Orgull de Valencia. 9 de Octubre Día de la Comunitat Valenciana.

 A finals del any 1993 vaig arribar al mon, y en una terra que tinc orgull de pentanyer com es Valencia, en una comunitat autónoma com es la Comunitat Valenciana. 

Se lo que es vore el Palau de les arts i les ciencies,  se lo que es haber visitat y pasar uns dies al Marina D' Or, se lo que degustar la Paella Valenciana, per a mi la millor paella del mon, me chifla la orxata,  

No soc molt fan, per no dir res, de les Falles, aunque les respecte.  

He visitat la majoria de les grans ciutats de la comunitat com Valencia, Gandia, Castelló, Elx,  y la ciutat que mes vegades he visitat, perque la tinc a nomes 3 km, Xativa, Ciutat amb molta historia com el desastre que van tindre en 1707 cuant un maleit rei com es Felip V va fer cremar la ciutat. Per aixo el cuadre del dichos rei esta boca baix per el seu crimen. 

Y des el any 1250 per decret del gran descubridor de la nostra terra es celebra la Fira de Agost,  moment del any on moltissima gent visita la ciutat.   Tambe es el lloc on esta arraigada el Arros al forn i la amotxavena(perdo de antema per escriure aixi) 

En terres valencianes he conegut a la majoria de les xiques que me han agradat. Parlant de Xàtiva he conegut a varíes, en el Pla(de fet había parlat recientement del cariño que tinc per una amiga molt especial) y en el futbol, de fet me agra actualment una que había conegut en el Sequiol pero es de Xativa,   va ser poc de temps y me hubiera agradat que fora mes, pero en el poc que va estar, en va animar molt, ademes, era molt tranquila(de fet ya se de qui lo ha heretat)  una persona que ya he parlat esta mateixa setmana(el dimarts) i que la estime cada día mes a pesar de que per decisio propia decidiera no estar amb ella per a protegirla a ella i al home que mes admiracio tinc, un home que no ha tingut una vida fácil des de fa 35 anys,cuant un tumor li va obrigar a dixar el futbol com a jugador. El fútbol perdía un jugador que estaba en el Olimpic en categoría Nacional i que entrenaba día si, día tambe, pero guanyaba un entrenador que ya portaba 5 anys fent-ho i a día de hui continúa al peu del canyo,  amb 40 anys dirigint equips, ara entrenant a unes chavaletes que comencén a agarrar experiencia.  José Enrique Sanchis es el seu nom, per a mi de carinyo, Jos. 



En 1238 Jaume I va descubrir la terra dels valencians i valencianes,  no se imaginaria lo gran que es faria el poble valencia,  la comunitat valenciana es una de les destinacións turistiques mes importants de Espanya,  que en 3 dies será el seu día, el día 12.  

He vist platjes, i sobretot les de Alacant que me han impresionat, per a mi la mes bonica se troba en Altea, ixa aigua tan espectacular que aniria sempre, pero me tinc que conformar amb Cullera que aunque no esta mal, les aigues no son ni de lluny tan espectaculars com el de Altea.  

De fet Rus había prometut que portaria la platja a Xativa, cosa que era imposible perque el mar es troba a casi 30 km de Xativa. 

Y en fi,  seguiría parlant de la Comunitat Valenciana, pero no vuic que passeu el día llegint 50.000 anecdotes de la mateixa, ya haura altres anys per a dirlos.     A la Comunitat que me ha vist naixer, creixer i moltes coses mes,  estic orgullos de ser valencia, de tot lo que está Comunitat ens aporta, per tindre la sort de tindre la platja a casi 30 km(per Cullera i Tavernes) i no a 80 o mes kilometres, de haber nascut en el millor poble del mon, La Llosa de Ranes,  y de saber valencia.  Orgull de terre.  Yo estime Valencia, pese a que no me agraden gens les falles, estime la Comunitat Valenciana.  La millor terre del mon. 

Fins la próxima Entrada.